Överge inte visheten och den kommer att bevara dig. Älska den och den skall beskydda dig.
Ordspråksboken 4:6

Världen idag

Det gäller att ladda sin bil när ingen annan gör det. Foto: Thomas Johansson/TT

Elkartan ritas om – lönar sig att vara flexibel

En revolution av elnätspriserna är på gång. Med helt nya prislistor kommer miljontals elkunder att få betala mer när förbrukningen är stor.

Arbetsliv · Publicerad 00:00, 5 dec 2018

När du vaknar är det 15 minusgrader ute. Du drar i gång diskmaskinen, spisen och vattenkokaren samtidigt med tiotusentals andra. På garageinfarten kanske inte bilen har laddat klart.

Det är den morgonen som till stora delar kommer att ligga till grund för din kommande elnätsräkning den månaden. Så är det inte i dag, då finns inga effekttoppar med i underlaget.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Stabila församlingar med stabila ledare

En avgörande fråga för väckelse, mission och evangelisation i Sverige är kvaliteten på de lokala församlingarna och kyrkorna. Kristus har kallat sin...

UD anklagas för dubbelmoral om religionsfrihet

Mänskliga rättigheter. Det är inte bara Israel som svenska UD kritiserar för påstådda brister avseende religionsfrihet. I nya rapporter pekas till exempel Frankrike och...