Ingen har större kärlek än den som ger sitt liv för sina vänner. Ni är mina vänner, om ni gör vad jag befaller er.
Johannesevangeliet 15:13–14

Världen idag

Innehåll från Ibra.

Han nåddes med hjälp av sociala medier

I ett av Afrikas mest förföljda länder har ett system utformats för att hitta personer med intresse för kristen tro, utan att onödiga risker behöver tas. Här används strategiska annonser på sociala medier som tillvägagångsätt för att nå ut till olika områden i landet.

Annons · Publicerad 09:05, 22 nov 2021

En ung man från ett av dessa områden kontaktade IBRA:s medarbetare Farid* via Facebook och klarade sig igenom filtreringsprocessen, där man försöker urskilja intresserade från tidstjuvar och infiltratörer. En mer ingående diskussion tog form och mannen sade att han gärna ville träffas. Efter ytterligare några utrönande frågor trodde Farid att mannen var ärlig i sin önskan om att få veta mer om den kristna tron. Att mannen sade sig vara från just det område som en annons precis gått ut till gjorde han lugnare och säkrare på att mannen talade sanning.

De beslutade att mötas på en öppen plats på grund av de känsliga förhållandena.

– Jag var rätt så nervös, för jag visste inte alls vem jag skulle komma att möta och vilken eventuell risk det skulle utgöra. Men Gud gav mig modet att våga mötas upp med mannen ändå, berättar Farid.

När de sedan träffades och började samtala blev det tydligt att mannen var en genuin sökare.

– Trots det ville jag undersöka saken lite till och lära känna honom bättre, innan jag tog nästa steg. Vi började träffas veckovis på samma plats och när jag frågade honom vad som hade fått honom att svara på vår annons fick jag ett svar som varken är nytt eller konstigt för oss längre.

Mannen hade nämligen under de senaste tre åren gått med många frågor kring islam, allt sedan han på Youtube sett en dokumentärfilm om kriget i Jemen. För honom var det en ögonöppnare att se de båda lägren ropa ”Allahu Akbar”, vilket betyder Allah är störst, medan de sköt mot varandra. Frågor kring jihad, politiken och våldet som skedde i Allahs namn började mala i mannen och han ville ha svar på de svåra frågorna han ställde till sig själv.

De fortsatte med sina målmedvetna träffar och mannen inbjöds till att delta i Farids egna bibelupptäckargrupp. Snart erkände mannen Kristus som sin frälsare och ville låta döpa sig.

– På grund av pandemi-restriktionerna träffar jag honom utomhus på tu man hand nuförtiden, medan vi fortsätter lärjungaresan tillsammans, berättar Farid.

* Farid heter egentligen något annat.

Insamling

• IBRA är en missionsorganisation som, med media som verktyg, delar evangeliet med onådda folk. Läs mer på ibra.se eller följ IBRA i sociala medier under namnet @ibra_media.

• Några exempel på vad en gåva bidrar till:
100 kr – en bibel att ge ut till den som vill veta mer
300 kr – en halvtimmes radiosändning i en storstad
600 kr – sponsra en kampanj på sociala medier

• Gåvor kan skickas till Swishnummer 90 00 761.

• Det är även möjligt att bli månadsgivare och på så sätt stödja arbetet långsiktigt.

E-tidning
Världen idag är en obunden nyhets­tidning på kristen grund. Tidningen kommer ut tisdag–lördag. Fredags- och lördagsutgåvorna publiceras endast digitalt.
Senaste magasinen

Signe delar frimodigt sin tro på Youtube

Ung Videoblogg. Signe Jansson försökte till varje pris gömma undan sin kristna tro under sin skolgång. Men en enkel...
Senaste avsnitten:
Följ Världen idag i sociala medier