Tag på er hela Guds vapenrustning, så att ni kan stå emot djävulens listiga angrepp.
Efesierbrevet 6:11

Världen idag

Äventyrlig barnbok som bygger på bibelberättelse

Alexandras boktips · Publicerad 10:33, 20 mar 2023

Att få inspirera barn att läsa och dessutom ge dem en bok med ett bra och mättande innehåll, det är guld värt. Nu har jag råkat hitta exakt såna böcker och vill självklart dela med mig av dem till dig! Så har du ett barn, barnbarn eller någon kompis barn som älskar att läsa eller höra berättelser är böckerna om Skrivarklubben perfekta.

Tänk att få vara med att ge redskap till barn för att de ska få lära känna Jesus ännu bättre!

Tjejerna Alma och Hedvig har en skrivarklubb. De älskar äventyr och att skriva ner deras spännande upptäckter i sitt blårutiga kollegieblock. I boken Skrivarklubben och ödetomten upptäcker de långt inne i skogen en övergiven trädgård. Bland lila syrener och vackra buskar börjar de ana ett äventyr ... och vem är det egentligen som sitter där på trappan och nästan väntar på dem?

Det här mysteriet behöver de reda ut!

Men hallå, vilken spännande bok det här var! Nu är ju jag lite över 40 år, men för en tjej eller kille i åldern 8–11 år passar den här boken perfekt. Lättläst och med lagom långa kapitel. Det jag också gillar med boken är att den har en väldigt beskrivande text, vilket gör att man kan visualisera och leva sig in i miljön på ett fantastiskt vis.

Att boken dessutom inspireras av en bibelberättelse gör så klart mitt hjärta extra glatt! I det sista kapitlet, som heter ”Till dig som har läst den här boken”, hittar man bibelberättelsen som är skriven på ett enkelt sätt.

Jag känner igen mig så mycket i de här tjejerna när jag var yngre: nyfikna, uppfinningsrika och hela tiden på jakt efter nya äventyr. Och med en längtan efter att vilja göra rätt. Förhoppningsvis kanske barnen som läser de här böckerna blir inspirerade att lägga undan mobilerna en stund och i stället bilda en skrivarklubb, eller lösa spännande mysterier alldeles runt knuten.

Varför jag skriver ”böckerna” är för att det även finns en bok som heter Skrivarklubben och mystiska huset. Jag har läst båda två och rekommenderar dem verkligen.

”Vi ger den här boken fyra blårutiga kollegieblock av fyra möjliga”

Plus: Att boken bygger på en bibelberättelse.

Minus: Jag hade gärna velat veta hur gamla tjejerna är, det framgår inte, även om jag kan ana.

”Boken var väldigt spännande! Hoppas att många vill läsa den. Jag hade önskat färgglada bilder, inte svartvita.” /Lily, 9 år

Bok

Skrivarklubben och ödetomten
Kerstin Fhager
(Sjöbergs förlag)

Kinesisk expert: Labb kan vara ursprung till coronaviruset

Kina. Det kan inte uteslutas att coronaviruset ursprungligen kom från ett laboratorium. Det säger George... torsdag 1/6 22:00

Därför bör vi fira Sveriges 500 år som nationalstat

Ledare Den 6 juni väntar en stor minnesdag för konungariket Sverige. Det är dock slående hur svagt... fredag 2/6 00:10

Rädslan att bli lämnad kvar

Församlingsdoktorn. Som pastor stöter jag emellanåt på människor som under 1970- och 1980-talet hörde predikningar om... fredag 2/6 00:00

Låt oss be om den helige Andes gåvor och kraft

Ledare Vi har nyligen firat pingst, och traditionellt har detta varit en konferenshelg i Sveriges... torsdag 1/6 00:10