Herren är nära alla som åkallar honom,alla dem som åkallar honom i sanning.
Psaltaren 145:18

Världen idag

”Vi kör så länge vi orkar”

För norska paret Magne och Fröydis Aker innebar inte pensionen ett avslutande av tjänst. De bara bytte ort, och har i flera år tjänat i Skandinaviska turistkyrkan i Puerto Rico på sol- och turisttäta Gran Canaria. – Vi kände oss sugna att hjälpa till. Och på den vägen är det, säger Magne.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 29 mar 2018

Den 30 december 1957 möttes de, och fyra år senare gick de till prästen. Sedan kom barnen, grisarna, kornodling – och att jobba som pastor. Och nu förkunnar de Guds ord på Gran Canaria. 

– Vi kör så länge vi orkar, säger Magne Aker, och får medhåll av hustrun, Fröydis.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Centerpartiets attack på värdekonservativa

Ledare Nyliberala influenser I ett videoklipp buntade Centerpartiets migrationspolitiska talesperson Johanna Jönsson nyligen ihop islamister, nazister och – hör och häpna –...

Sjöstedt: Jag delar inte rädslan för religionen

Vårgårda möte. Det blev mycket tal om religionens betydelse och troende människors rättigheter när Vänsterpartiets ledare Jonas Sjöstedt besökte Vårgårda möte under...