Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Varmt kristen och skådis i ny SVT-succé

1,5 miljoner tittare såg i måndags Rasmus Troedsson spela rollen som hovmästare i SVT:s nya dramasatsning ”Vår tid är nu”. Mindre känd är hans varma tro på Jesus. Och hans oro för den kyla mot kristen tro han upplever från svensk massmedia.

Vittnesbörd · Publicerad 20:38, 7 okt 2017

Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren. Det är bara några av Rasmus Troedssons namnkunniga motspelare i den nya tv-serien. I centrum står restaurangfamiljen Löwander och serien ser ut att bli en riktig tittarmagnet.

– Ja, siffrorna just nu är helt fantastiska, medger Rasmus Troedsson om serien som han menar är extremt välgjord. Den berör de stora frågorna i livet och framväxten av Folkhemssverige. Men utan att alls bli tråkig, säger han. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...