Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Varmt kristen och skådis i ny SVT-succé

1,5 miljoner tittare såg i måndags Rasmus Troedsson spela rollen som hovmästare i SVT:s nya dramasatsning ”Vår tid är nu”. Mindre känd är hans varma tro på Jesus. Och hans oro för den kyla mot kristen tro han upplever från svensk massmedia.

Vittnesbörd · Publicerad 20:38, 7 okt 2017

Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren. Det är bara några av Rasmus Troedssons namnkunniga motspelare i den nya tv-serien. I centrum står restaurangfamiljen Löwander och serien ser ut att bli en riktig tittarmagnet.

– Ja, siffrorna just nu är helt fantastiska, medger Rasmus Troedsson om serien som han menar är extremt välgjord. Den berör de stora frågorna i livet och framväxten av Folkhemssverige. Men utan att alls bli tråkig, säger han. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...