Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Varmt kristen och skådis i ny SVT-succé

1,5 miljoner tittare såg i måndags Rasmus Troedsson spela rollen som hovmästare i SVT:s nya dramasatsning ”Vår tid är nu”. Mindre känd är hans varma tro på Jesus. Och hans oro för den kyla mot kristen tro han upplever från svensk massmedia.

Vittnesbörd · Publicerad 20:38, 7 okt 2017

Suzanne Reuter, Peter Dalle och Adam Lundgren. Det är bara några av Rasmus Troedssons namnkunniga motspelare i den nya tv-serien. I centrum står restaurangfamiljen Löwander och serien ser ut att bli en riktig tittarmagnet.

– Ja, siffrorna just nu är helt fantastiska, medger Rasmus Troedsson om serien som han menar är extremt välgjord. Den berör de stora frågorna i livet och framväxten av Folkhemssverige. Men utan att alls bli tråkig, säger han. 

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...