Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Owe blev förvandlad: "Guds kärlek det mest kraftfulla som finns

Owe Kerygman har ett stormigt liv bakom sig. Många, långa år var det drogerna som styrde hans tillvaro. All vaken tid ägnades åt att fixa pengar till att underhålla missbruket. Men allt förändrades då Owe mötte en man i vita kläder i sovrumsdörren.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 10 mar 2018

Hemmet där Owe Kerygman växte upp präglades av en pappa som drack alldeles för mycket. Han skötte visserligen sitt jobb och försökte upprätthålla en god fasad utåt, men när han druckit blev han otrevlig. Mamman levde sitt liv genom de fyra barnen och Owe tröttnade snart på förhållandena i hemmet. Han sökte sig i stället utåt och hittade en fast punkt i ett lokalt killgäng.

– Det var ett tufft liv vi levde och i dag är minst hälften av mina ungdomskompisar döda. Jag struntade mer eller mindre i skolan och kom allt längre in i missbruk och kriminalitet. Relationerna i familjen fungerade inte bra och när jag var i 18-årsåldern hade jag en våldsam fysisk uppgörelse med min pappa hemma i köket.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Miljön en kärnpunkt i skapelseuppdraget

Ledare Profetröster behöver slå larm Ett kristet perspektiv handlar om att granska och analysera samhällsutvecklingen med Bibeln som karta och kompass. Det kräver ett stort mått av...