Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Owe blev förvandlad: "Guds kärlek det mest kraftfulla som finns

Owe Kerygman har ett stormigt liv bakom sig. Många, långa år var det drogerna som styrde hans tillvaro. All vaken tid ägnades åt att fixa pengar till att underhålla missbruket. Men allt förändrades då Owe mötte en man i vita kläder i sovrumsdörren.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 10 mar 2018

Hemmet där Owe Kerygman växte upp präglades av en pappa som drack alldeles för mycket. Han skötte visserligen sitt jobb och försökte upprätthålla en god fasad utåt, men när han druckit blev han otrevlig. Mamman levde sitt liv genom de fyra barnen och Owe tröttnade snart på förhållandena i hemmet. Han sökte sig i stället utåt och hittade en fast punkt i ett lokalt killgäng.

– Det var ett tufft liv vi levde och i dag är minst hälften av mina ungdomskompisar döda. Jag struntade mer eller mindre i skolan och kom allt längre in i missbruk och kriminalitet. Relationerna i familjen fungerade inte bra och när jag var i 18-årsåldern hade jag en våldsam fysisk uppgörelse med min pappa hemma i köket.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.