Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

"New age är sublimt men ack, så förrädiskt"

En svår livsvandring, som började redan i övergrepp han utsattes för som barn, förde Lars Thorstensson djupt in i new age. Men en dag sökte Gud honom och Lars fick möta den som kunde både hela och befria honom på djupet.

Vittnesbörd · Publicerad 09:10, 4 nov 2017

Den varma, breda värmländska dialekten är det första jag slås av när jag träffar Lars Thorstensson i Citykyrkan, Stockholm, där han numera är medlem.

Jag förstår snabbt när han börjar berätta att hans resa – som tagit honom hit till Citykyrkan och till att bli volontär i själavårdsorganisationen Ellel – varit lång och mycket plågsam. Men han är mån om att få den berättad. Han vill att andra också ska förstå att det går att bli fri.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...