Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Mötet blev "en frontalkrock med Guds kärlek”

Isak Sperling blev som liten svårt mobbad. Kränkande behandling i form av ord och fysiskt våld blev en vardag, något han fick vänja sig vid. Men det skapade djupa sår i det inre och den dåliga självbilden satte käppar i det sociala livet. Under ett läger 2015 förändrades allt och Isak fick uppleva något som han beskriver som en ”frontalkrock med Guds kärlek”.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 2 dec 2017

När Göteborgskillen Isak Sperling var liten blev han utsatt för svår mobb­ning. Utfrysning, kränkningar och fysiskt våld blev vanliga inslag på den plats som borde ha varit den tryggaste miljön: skolan.

– Kränkande och nedlåtande kommentarer, knuffar, knytnävsslag, sparkar, spottloskor, hot, att man blev utskrattad, ignorerad, hånad, jagad. Kommentarer som "du är ful", "ingen vill ha dig", "det är fel på dig" var sådant folk sade rakt i mitt ansikte, berättar Isak.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Trump: Kön ska definieras vid födseln

USA. Trump-administrationen vill införa en snävare definition av kön – den skulle innebära att en persons juridiska kön definieras vid födseln som...