Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Lennarth Hambre fick livet tillbaka efter utbrändheten

En tid efter att Lennarth Hambre avslutade sin tjänst som missionsdirektor i Evangeliska frikyrkan 2006 gick han in i väggen, som det ofta heter. Det visade sig vara betydligt värre än så. Den korrekta diagnosen är utmattningssyndrom. En företeelse som blir allt vanligare även inom kyrkan.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 24 mar 2018

– Jag var mycket svårt psykiskt sjuk. Jag förlorade min sömn över en natt och upplevde svåra ångestattacker. Jag klarade inte av att vara ensam och tvivlade i svåra stunder på om det över huvud taget var möjligt att bli frisk igen.

Det säger Lennarth Hambre när han nu, ett drygt decennium senare, blickar tillbaka på den svåra tid som drabbade honom, precis i skarven när han var på väg in i ett nytt och spännande skede i sitt liv.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...