Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Kraften i evangeliet kan förändra Sverige

Karl-Gunnar Jonsson kom tidigt på avvägar i livet. Det ena gav det andra och en fängelsecell blev slutligen den återvändsgränd han hamnade i. Då såg han mirakulöst hur en framkomlig väg öppnade sig.

Vittnesbörd · Publicerad 09:31, 28 okt 2017

Det fullständiga namnet är Karl-Gunnar Jonsson, men han kallas mest för K-G. När vi möts över en fika berättar han att han växte upp i ett splittrat hem. Pappan var sjöman och drog snart i väg och K-G växte upp med sin mamma. I tonåren hamnade han i kompisgäng där han blev indragen i kriminella handlingar och förstod inte hur farligt det var.

– Jag blev omhändertagen av barnavårdsnämnden och placerad på ett skolhem, eller uppfostringsanstalt, som det kallades. Jag var en av 40 "gangstergrabbar" som vistades där. Vi peppade varandra till nya brott, rymde, stal bilar och gjorde andra grejer, berättar K-G.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...