Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Kraften i evangeliet kan förändra Sverige

Karl-Gunnar Jonsson kom tidigt på avvägar i livet. Det ena gav det andra och en fängelsecell blev slutligen den återvändsgränd han hamnade i. Då såg han mirakulöst hur en framkomlig väg öppnade sig.

Vittnesbörd · Publicerad 09:31, 28 okt 2017

Det fullständiga namnet är Karl-Gunnar Jonsson, men han kallas mest för K-G. När vi möts över en fika berättar han att han växte upp i ett splittrat hem. Pappan var sjöman och drog snart i väg och K-G växte upp med sin mamma. I tonåren hamnade han i kompisgäng där han blev indragen i kriminella handlingar och förstod inte hur farligt det var.

– Jag blev omhändertagen av barnavårdsnämnden och placerad på ett skolhem, eller uppfostringsanstalt, som det kallades. Jag var en av 40 "gangstergrabbar" som vistades där. Vi peppade varandra till nya brott, rymde, stal bilar och gjorde andra grejer, berättar K-G.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...