Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Josua sätter prägel på Gamleby

I Gamleby präglas det dagliga livet i bygden av den kristna församlingen Josua. Bland annat står kyrkan bakom en friskola, förskola, seniorboende med restaurang samt ett rehab för missbrukare. – Det som vi fått bygga upp är ett enda stort under alltsammans, säger visionären Hans Augustsson.

Vittnesbörd · Publicerad 11:05, 6 maj 2018

Hans Augustsson, församlingen Josuas grundare och visionär, möter upp vid järnvägsstationen i Gamleby, en ort i nordöstra Småland med omkring 3 000 invånare. Han börjar med en rundtur genom samhället där församlingen med sina 150 aktiva medlemmar verkligen har satt sin prägel.

Med ett litet leende berättar Hans en anekdot som belyser detta.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...