Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Isracingstjärnan fick ett nytt liv

Att både vara isracingmästare och marsipanmästare är nog få förunnat. För Eddy Normark medförde det dock ett missbruk av alkohol för att hinna med allting i ekorrhjulet. Tills ett möte med en levande Gud förändrade allt.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 13 apr 2018

Vindlande vägar runt ett snöklätt Billingen i Västergötland för mig till Flämslätts stiftsgård, som ägs av Skara stift i Lerdala socken. En allé leder upp till kapellet och stiftsgården. Här befinner sig Eddy Normark på ett konfirmandläger.

Han möter mig i matsalen, glad och plirig, tillsammans med sin fru Neama, en präst och en massa ungdomar. Efter maten tar Eddy fram en bok av lyrikern och kriminalförfattaren Kristian Lundberg. Han läser högt:

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...