I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Isracingstjärnan fick ett nytt liv

Att både vara isracingmästare och marsipanmästare är nog få förunnat. För Eddy Normark medförde det dock ett missbruk av alkohol för att hinna med allting i ekorrhjulet. Tills ett möte med en levande Gud förändrade allt.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 13 apr 2018

Vindlande vägar runt ett snöklätt Billingen i Västergötland för mig till Flämslätts stiftsgård, som ägs av Skara stift i Lerdala socken. En allé leder upp till kapellet och stiftsgården. Här befinner sig Eddy Normark på ett konfirmandläger.

Han möter mig i matsalen, glad och plirig, tillsammans med sin fru Neama, en präst och en massa ungdomar. Efter maten tar Eddy fram en bok av lyrikern och kriminalförfattaren Kristian Lundberg. Han läser högt:

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

I helgen möts världsledare i Dag Hammarskjölds anda

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. ”Den längsta resan är den inåt" formulerade sig Förenta nationernas andre generalsekretare, den svenske diplomaten Dag Hammarskjöld (1905–61), i hans...