Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Hårdrockaren satsar på Jesus

Efter att ha turnerat världen runt och producerat musik åt några av Sveriges mest kända artister tog allt bara slut. Men Björn Stigsson fick ett nytt möte med Gud. Nu har gitarren dammats av, ny musik börjar återigen produceras och banden Leviticus och XT får nytt liv.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 14 okt 2017

Långt ute på Västgötaslätten ligger det lilla samhället Tidan. Här är inga mindre än förre kd-ledaren Alf Svensson och Bert Karlsson födda. Och här bor också en av Sveriges kanske bästa gitarrister, heltidsmusikern Björn Stigsson, med familj.

När jag parkerar utanför det gamla brukshotellet i Tidan möts jag av Björns hustru, Ann-Louise, som är på väg ut för att plocka svamp med barnen och svärmor. Björn möter upp på trappan och vi går in.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...