Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Hårdrockaren satsar på Jesus

Efter att ha turnerat världen runt och producerat musik åt några av Sveriges mest kända artister tog allt bara slut. Men Björn Stigsson fick ett nytt möte med Gud. Nu har gitarren dammats av, ny musik börjar återigen produceras och banden Leviticus och XT får nytt liv.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 14 okt 2017

Långt ute på Västgötaslätten ligger det lilla samhället Tidan. Här är inga mindre än förre kd-ledaren Alf Svensson och Bert Karlsson födda. Och här bor också en av Sveriges kanske bästa gitarrister, heltidsmusikern Björn Stigsson, med familj.

När jag parkerar utanför det gamla brukshotellet i Tidan möts jag av Björns hustru, Ann-Louise, som är på väg ut för att plocka svamp med barnen och svärmor. Björn möter upp på trappan och vi går in.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...