Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Gud ledde honom till förfädernas Sverige

I slutet av 1800-talet flyttade en man vid namn Anders Gustaf Lundblad från Sverige till USA. Nu är hans barnbarnsbarnbarn Paul Lundblad tillbaka i fäderneslandet för att ge evangeliet till Norrland. – Jag känner mig mer som en norrlänning än amerikan, säger Paul på felfri svenska.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 25 maj 2018

Man blir lite förvirrad när man pratar med Paul Lundblad för första gången. Om man har förväntat sig att höra svenska med amerikansk brytning och får höra hans norrländska stämma är det lätt att tro att man har hamnat fel.

Förvirrade har också personal på Skatteverket och Migrationsverket varit när Paul Lundblad ansökt om ett svensk personnummer eller bett om en blankett för förlängt uppehållstillstånd.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...