Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Gotlands störste buse fick en hälsning från kungen

Börje Flygman betraktades som Gotlands värste buse och som ett hopplöst fall. Själv hade han flera gånger försökt förkorta sitt liv. Men då grep Gud in, och livet tog en annan vändning för Börje Flygman, vars radikala livsförvandling nu blivit bok.

Vittnesbörd · Publicerad 09:01, 26 aug 2017

I dag är Börje Flygman 60 plus och en grånande gentleman. Som ung man var han märkt av det hårda liv han levde, och ansågs av polis och sociala myndigheter som ett hopplöst fall. Blandmissbruket gjorde att han brände sitt ljus i båda ändarna, och oddsen för att han skulle överleva sin 25-årsdag var inte särskilt höga. Börje gjorde dessutom flera allvarligt menade försök att själv förkorta sitt liv, berättar han.

– En gång hade jag gömt mig vid Visby ringmur, där jag hade med mig en flaska brännvin och ett 40-tal tabletter. Min plan var att en gång för alla göra slut på mitt stormiga liv. Men det gick inte riktigt som jag tänkt, för jag vaknade av att någon lyste på mig med en ficklampa. Det var min bäste kompis Jejja, som förstått att jag gömt mig någonstans och lyckades hitta mitt gömställe.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...