Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Gerillaledare blev apostel i fredens tjänst

Under 30 år var han medlem av den colombianska marxistiska gerillarörelsen ELN. Med våld, sprängningar och kidnappningar – ofta med dödlig utgång – försökte de förändra landet. Efter 16 år i fängelse ser Francisco Galans liv helt annorlunda ut. – Jag måste få regeringen och gerillan att förstå varandra.

Vittnesbörd · Publicerad 09:00, 6 apr 2018

Efter en lång stund uppför vindlande vägar kommer vi äntligen fram till Francisco Galans stora hacienda. En eldriven grind öppnas och emot oss kommer en liten farbror med långt skägg och ett enormt varmt leende. Med sig har han två män ur personalen och två bruna labradorer.

Väl inne börjar husan att duka upp till frukost. Utanför i den prunkande trädgården skränar en påfågel bland bougainvilleaträden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

Talar i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...

Valet i Bayern slutade i en katastrof för kristsociala CSU

Nyhetskommentar Utrikeskommentar. Framgångar leder inte sällan till mättnad, lättja, självgodhet och en osund självbild. Psykologiska element som dessa finns förvisso bakom...