Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Engelsman sprider Jesus med husbilen

Broder Clifford Edwards är på väg – i en husbil som också är en helig plats för bön. – Detta är mitt "Mobile Home", säger engelsmannen som just nu genomför en missionsresa genom Sverige.

Vittnesbörd · Publicerad 08:01, 2 sep 2017

Husbilen står parkerad i grönskan på Värnamo ”Böneberg”, Lidnäs. Där håller han en bönesamling och vittnar om sitt liv. Helt utan instrument, men med en kraftfull stämma, fyller han rummet med sin sång. "He raised me up..."... lyder texten som är skriven av Clifford själv. Den beskriver en mäktig omvändelse, om hur Jesus en gång lyfte honom ur total misär.

Clifford Edwards föddes just vid krigsslutet strax utanför Manchester. Hans far kom hem från kriget, men inte som en hjälte, utan skadad. Cliffords liv fylldes av misär, inte minst genom pappans alkoholmissbruk.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...