Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Britta upplevde Guds kallelse till profet

Britta Hyllstam, författare och pensionerad lärare, har en profetisk kallelse som hon inte ger upp trots hög ålder. Nu ger hon ut sin bok, Guds uppenbarelser i vår tid, i ny upplaga. Och än i dag ser hon det som sin uppgift att kalla skördemän till den sista skörden.

Vittnesbörd · Publicerad 09:01, 30 sep 2017

När Britta Hyllstam, som är uppvuxen i Evangeliska fosterlandsstiftelsen och Svenska kyrkan, började samtala med Gud i början på sjuttiotalet hade hon ingen aning om vad det skulle leda till. Vid den tiden visste hon ingenting om vad ett liv lett av den helige Ande var, så när hon en morgon hör en stilla viskning: ”Vill du ta mot profetians nådegåva?” blev hon alldeles förfärad.

– Jag kände till Gamla testamentets profeter. Jag visste vad som hade hänt med dem, vilka förfärliga saker de blev utsatta för och de svåra saker de fick göra. Under min uppväxt fick jag över huvud taget inte höra talas om profetia och profeter, så jag visste inte mer än det jag läst om i Bibeln. Så jag sa nej.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...