Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Britta upplevde Guds kallelse till profet

Britta Hyllstam, författare och pensionerad lärare, har en profetisk kallelse som hon inte ger upp trots hög ålder. Nu ger hon ut sin bok, Guds uppenbarelser i vår tid, i ny upplaga. Och än i dag ser hon det som sin uppgift att kalla skördemän till den sista skörden.

Vittnesbörd · Publicerad 09:01, 30 sep 2017

När Britta Hyllstam, som är uppvuxen i Evangeliska fosterlandsstiftelsen och Svenska kyrkan, började samtala med Gud i början på sjuttiotalet hade hon ingen aning om vad det skulle leda till. Vid den tiden visste hon ingenting om vad ett liv lett av den helige Ande var, så när hon en morgon hör en stilla viskning: ”Vill du ta mot profetians nådegåva?” blev hon alldeles förfärad.

– Jag kände till Gamla testamentets profeter. Jag visste vad som hade hänt med dem, vilka förfärliga saker de blev utsatta för och de svåra saker de fick göra. Under min uppväxt fick jag över huvud taget inte höra talas om profetia och profeter, så jag visste inte mer än det jag läst om i Bibeln. Så jag sa nej.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Påven jämförde abort med nazismens rasprogram

Vatikanstaten. Franciskus lyfte fram ofödda barn Påve Franciskus gjorde i helgen ett uttalande om att graviditeter som avbryts i samband med fosterskador kan jämföras med de brott som nazisterna...

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....