Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Amanda blev fri från åratal av ätstörningar

Författaren Amanda Göransson drabbades av ätstörningar som 16-åring. Till slut ville hon inte leva längre. Vändpunkten kom när hon blev kristen. Nu är hon aktuell med boken Gudskvinnor, res er. Kampen är inte mot människor, striden är i ditt sinne, menar hon.

Vittnesbörd · Publicerad 10:55, 25 sep 2017

Amanda föddes i Sydafrika och bodde där tills familjen flyttade till England när hon var 14 år. Omställningen var svår, minns hon.

– Jag försökte smälta in, men möttes av fördomar. Mina klasskamrater anklagade mig för att stå för apart­heid, som fortfarande pågick i Sydafrika på 80-talet, berättar hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...