Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Amanda blev fri från åratal av ätstörningar

Författaren Amanda Göransson drabbades av ätstörningar som 16-åring. Till slut ville hon inte leva längre. Vändpunkten kom när hon blev kristen. Nu är hon aktuell med boken Gudskvinnor, res er. Kampen är inte mot människor, striden är i ditt sinne, menar hon.

Vittnesbörd · Publicerad 10:55, 25 sep 2017

Amanda föddes i Sydafrika och bodde där tills familjen flyttade till England när hon var 14 år. Omställningen var svår, minns hon.

– Jag försökte smälta in, men möttes av fördomar. Mina klasskamrater anklagade mig för att stå för apart­heid, som fortfarande pågick i Sydafrika på 80-talet, berättar hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...