Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Amanda blev fri från åratal av ätstörningar

Författaren Amanda Göransson drabbades av ätstörningar som 16-åring. Till slut ville hon inte leva längre. Vändpunkten kom när hon blev kristen. Nu är hon aktuell med boken Gudskvinnor, res er. Kampen är inte mot människor, striden är i ditt sinne, menar hon.

Vittnesbörd · Publicerad 10:55, 25 sep 2017

Amanda föddes i Sydafrika och bodde där tills familjen flyttade till England när hon var 14 år. Omställningen var svår, minns hon.

– Jag försökte smälta in, men möttes av fördomar. Mina klasskamrater anklagade mig för att stå för apart­heid, som fortfarande pågick i Sydafrika på 80-talet, berättar hon.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...