Ingen är som du, Herre. Du är stor, och stort och mäktigt är ditt namn.
Jeremia 10:6

Världen idag

Bli en lärjunge – genom kurs på internet

Internets möjligheter gör att allt fler lärosäten startar distanskurser. Det gäller även folkhögskolor och bibelskolor. En av de kurser som finns är lärjungaskolan ”I Mästarens fotspår” – men går det verkligen att lära sig hur man ska följa i någons fotspår utan att ha en person framför sig?

Vardag · Publicerad 15:00, 8 feb 2016

Vad innebär det att ha Jesus som herre? Den frågan fick några enkla människor för 2 000 år sedan lära sig svaret på genom att följa en man i smutsiga sandaler. I dag kan vi lära oss svaret genom att läsa vittnesbörden från den tiden – eller genom att till exempel titta på en digital skärm. Förutom Youtubeklipp och en uppsjö av bloggar och undervisningstexter som berör ämnet finns det även internetbaserade kurser i lärjungaskapets konst.

– Fördelen med distanskurser är att den som inte har möjlighet att läsa ett helt år och inte har möjlighet att flytta kan gå dem, säger Olof Edsinger som är kursföreståndare för lärjungaskolan ”I Mästarens fotspår” som görs i samarbete med Solviks folkhögskola.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Missionsrådet om kritiken: ”Vi är inte en kyrka”

Abortsyn. Trots både intern och extern kritik försvarar Svenska Missionsrådet den formulering i sin policy där man stöder att biståndsmedel går till abort.

Varför demonstrerar du inte nu, Ulvskog?

Ledare Nyligen beslutade EPP – partigruppen i Europaparlamentet där både de svenska Moderaterna och Kristdemokraterna ingår – att verka för ett omedelbart...

Expert om höstmörkret: "Ge dig själv en ljuspuls"

Hälsa. Ett bra sätt att mota höstdeppen är med ljus. Och det finns många knep för att fylla på kroppens ljusnivåer. Men den vackra sommaren som var, gör...