Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Väckelsefrågan – en ödesfråga

De som har erfarenhet av en genuin väckelse vet att detta är något så speciellt att det skiljer sig från andra upplevelser och traditionell verksamhet i församlingarna, förklarar Holger Nilsson. Väckelse har mer med bön än akademisk utbildning att göra, vilket ger hopp för de flesta.

Tro och Liv · Publicerad 00:00, 8 dec 2017

Tyvärr är det så att dessa som har en genuin erfarenhet av väckelse blir allt färre för varje år som går. De som har upplevt en väckelse är i regel gamla och för varje år dör fler bort som har denna erfarenhet. För de allra flesta är det bara ett ord när man möter begreppet väckelse.

Det är därför av vikt att vi i vår tid kan fånga upp vad väckelse står för och vad det är. De som har erfarenhet vet att detta är något så speciellt att det skiljer sig från andra upplevelser och traditionell verksamhet i församlingarna.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.