I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

Det sköna, en lins mot skapelsen?

De flesta dras nog till det sköna, vare sig de tillstår det eller inte. Inför det vackra sträcker vi vapen, och gör det även utan att känna det som ett tvång eller påbud. Det är faktiskt så att samtidigt som människor söker det sköna, skyggar många för det. Ofta försvarar sig de som föredrar fulhet med att de inte kan uthärda det som är så vackert därför att det upplevs oäkta, ja att det inte svarar mot den verklighet som vi möter. Men det som är vackert kommer inte ytterst från oss, utan vi för det vidare från en högre källa, skriver Carl Johan Ljungberg.

Tro och Liv · Publicerad 00:01, 19 maj 2017

Det var häromåret, under en paus i aprilregnet. Intill en by vid Mälaren hörde vi en jublande fågelskara och lyfte blicken medan vi vandrade längs stigen.

Landskapet hade just hängt av sin vinterkostym, och på den gamla grusåsen som sköt ut i fjärden skimrade tusentals gråvioletta prickar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...