De som bor vid jordens ändar
 häpnar för dina tecken,
 öster och väster 
 fyller du med jubel.
Ps. 65:9

Världen idag

Det sköna, en lins mot skapelsen?

De flesta dras nog till det sköna, vare sig de tillstår det eller inte. Inför det vackra sträcker vi vapen, och gör det även utan att känna det som ett tvång eller påbud. Det är faktiskt så att samtidigt som människor söker det sköna, skyggar många för det. Ofta försvarar sig de som föredrar fulhet med att de inte kan uthärda det som är så vackert därför att det upplevs oäkta, ja att det inte svarar mot den verklighet som vi möter. Men det som är vackert kommer inte ytterst från oss, utan vi för det vidare från en högre källa, skriver Carl Johan Ljungberg.

Tro och Liv · Publicerad 00:01, 19 maj 2017

Det var häromåret, under en paus i aprilregnet. Intill en by vid Mälaren hörde vi en jublande fågelskara och lyfte blicken medan vi vandrade längs stigen.

Landskapet hade just hängt av sin vinterkostym, och på den gamla grusåsen som sköt ut i fjärden skimrade tusentals gråvioletta prickar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Ny inloggning på www.varldenidag.se

Från och med 3 februari 2016 har vi ändrat inloggning. Du loggar in på hemsidan genom att ange ditt kundnummer som användarnamn och det lösenord som du själv har valt. Om du inte tidigare har valt lösenord kan du göra det i vår digitala kundtjänst. I vår digitala kundtjänst kan du även registrera din e-postadress om du istället för kundnummer vill använda din e-postadress som användarnamn.

KD öppnar för att se över lagstiftning

Sena aborter. KD: "Vi kommer att vara grindvakter" Om inte läkarna ser till att det i praktiken finns en säkerhetsmarginal mellan sena aborter och den tidpunkt då det går att rädda för tidigt födda...

Militanta postmodernister gräver demokratins grav

Ledare Få epoker i Europa har präglats av en sådan bred uppslutning bakom begrepp som demokrati och alla människors lika värde som vår. Samtidigt är det...