Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

50 år efter dödsskottet

I dag, den 4 april, är det 50 år, sedan Martin Luther King mördades i USA. Under sina 39 år lyckades han genomdriva stora förändringar: rasåtskillnad förbjöds och svarta fick fungerande rösträtt. Men det var det bristande stödet från vita pastorskolleger som tog honom hårdast, skriver Arne Winerdal.

Tro och Liv · Publicerad 13:44, 4 apr 2018

"De kallar oss extremister och lagbrytare. Det gör mig bekymrad, rent av uppriven", skrev Martin Luther King i ett uppmärksammat brev när han satt fängslad i Birmingham, Alabama.

Några dagar tidigare hade Martin Luther King startat omfattande, fredliga demonstrationer mot rasåtskillnaden i Birminghams restauranger och butiker. Svarta medborgare fick inte äta lunch vid bardiskarna. Detta struntade demonstranterna i och satte sig på stolar som enbart var avsedda för vita.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...