Höj, ni portar, era huvuden, höj er, ni eviga dörrar, så att ärans konung kan tåga in.
Psalm 24:7

Världen idag

Vår fostran i rättfärdighet

Rättfärdiggörelsen och pånyttfödelsen sker i direkt samband med att en människa kommer till tro. Fostran i rättfärdighet utgör däremot en livslång process. Processen av att formas mejslar ut mer och mer av Guds avbild i den troende, en mognad som möjliggör att relationen med Gud kan växa och livsstilen bli gudfruktig, sammanfattar Johnny Foglander denna serie.

Serie · Publicerad 00:10, 27 nov 2017

Rättfärdiggörelsen leder till frihet från fördömelse och dom. Människan står försonad med Gud och blir genom pånyttfödelse Guds barn. Pånyttfödelsen är inte symbolisk utan en skapelsehandling som ger människan en ny identitet och en ny tillhörighet. Hon är inte längre död i sina synder utan blir ett Guds barn och medborgare i hans rike.

Denna ”nya människa” liknas vid ett nyfött barn och ställs liksom det inför utsikten av en väntande uppväxt. "Längta som nyfödda barn efter den rena andliga mjölken så att ni genom den växer upp till frälsning” (1 Petr 2:2).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Sista chansen samla namn mot svordomar

#Sluta svära. Den 19 december är slutdatum för namninsamlingen mot svordomar i Public Service. Initiativtagarna hoppas på en riktigt bra slutspurt under helgen. –...

Barnens bästa trumfar över de vuxnas drömmar

Gästkrönika Jens Charlieson Allt handlar inte om en människas sexuella läggning. Jag vet att man gärna vill sortera in frågor och åsikter i de fack där de har placerats...