Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Foto: Julia Nordh

Ordningen i församlingen

I Kristi kropp finns en ordning, en ”helhet”, på hebreiska – shalom. Allt hänger ihop och ska vi kunna växa upp till Kristus, till att vara en Kristi närvaro så måste dessa saker finnas, framhåller Anders Gerdmar. Författarens övertygelse är att mycket av Kyrkans sjukdomar och svagheter beror på att man inte tar detta på allvar.

Serie · Publicerad 10:32, 1 aug 2016

Den övernaturliga församlingen (del 5/9) Ordningen i församlingen är ett stort kapitel och jag kan bara beröra den kort här. Det är tydligt att det finns ordningar i Efesierbrevet. Det finns apostlar och profeter och troligen är det de nytestamentliga som avses. Dessa är de två främsta tjänsterna bland det vi kallar tjänstegåvorna, och deras verksamhet lägger grund för allt annat (Ef 2:20; 3:5) – men den grundsten som ligger i hörnet, Kristus, styr hur hela huset ska bli.

Visionen för Kristi kropp får vi i Efesierbrevet 4. Där finns en slags kyrkoordning: Lev i kärlek och håll fast vid det ni har: en kropp, en Ande, ett hopp, en Herre, en tro, ett dop, en Gud som är allas far (4:6). Här visar Paulus att kroppen är viktig och det är mycket troligt att han tar itu med splittringstendenser, kanske återigen mellan judar och hedningar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristna scouter får behålla kommunala bidrag

Göteborg. Göteborgs kommunpolitiker har tänkt om. Efter att ha stoppat bidrag till religiös verksamhet, som till exempel Equmenias scouter, finns nu en öppning.