Alla som Fadern ger mig kommer till mig, och den som kommer till mig skall jag aldrig någonsin kasta ut.
Johannes 6:37

Världen idag

Andliga principer från Gamla testamentet

I den här artikeln ska vi nu stanna upp inför några principer som står i centrum av Sinaiförbundets texter, och som är relevanta även för oss i dag: principen om offer, om blodet, om förbundet och om avskiljande för tjänst, skriver Olof Edsinger.

Serie · Publicerad 07:01, 10 aug 2017

Som exemplet med Israels tabernakel visade finns det en andlig verklighet som manifesteras i Gamla testamentet, som är precis lika aktuell för oss som tror på Jesus Kristus.

Att offer är någonting nödvändigt för att komma den helige Guden nära, blev tydligt redan i min föregående artikel. Det första som mötte en person som kom till Israels tabernakel var ett stort offeraltare av koppar. Något som är mindre känt är kanske att offren i Israel kunde vara av olika slag. Mest kända är de som hade funktionen att sona den enskildes synd i relation till Gud. Men det fanns även offer som hade till syfte att upprätta goda relationer mellan människor, och i något fall var syftet att rena ett landområde som hade blivit orenat av synd (jfr 3 Mos 18:25).

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alf Svensson: Barnen viktigaste valfrågan

Familjepolitik. Barnens bästa måste bli den viktigaste valfrågan. Det skriver Alf Svensson i en debattartikel i Dagens Nyheter. Får vi inte trygga barn löser vi inte...