Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Monica Buller Foto: Börje Norlén

"Viktigt att lyssna och ta emot ungdomarna"

När ungdomsgården i Strängnäs stängdes blev det stökigare på stan. Men när "Frälsis" öppnade sina dörrar för ungdomarna var polisen tacksam.

Reportage · Publicerad 12:20, 25 nov 2017

Varje vecka har kåren kontakt med ett stort antal ungdomar, många av dem med invandrarbakgrund. Ett förtroende har byggts upp mellan Monica Buller som leder arbetet, och det ungdomsgäng som brukar komma hit.

– Jag upplever att Jesus är närvarande här. I den miljön har det blivit naturligt för ungdomarna att öppna sig och vi kan prata om allt. När vi kommer in på olika behov brukar jag säga: "Ska vi be för det?". Jag märker att det finns en respekt för Gud hos dem.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...