Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Monica Buller Foto: Börje Norlén

"Viktigt att lyssna och ta emot ungdomarna"

När ungdomsgården i Strängnäs stängdes blev det stökigare på stan. Men när "Frälsis" öppnade sina dörrar för ungdomarna var polisen tacksam.

Reportage · Publicerad 12:20, 25 nov 2017

Varje vecka har kåren kontakt med ett stort antal ungdomar, många av dem med invandrarbakgrund. Ett förtroende har byggts upp mellan Monica Buller som leder arbetet, och det ungdomsgäng som brukar komma hit.

– Jag upplever att Jesus är närvarande här. I den miljön har det blivit naturligt för ungdomarna att öppna sig och vi kan prata om allt. När vi kommer in på olika behov brukar jag säga: "Ska vi be för det?". Jag märker att det finns en respekt för Gud hos dem.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...