I frid kan jag lägga mig ner och sova, ty du, HERRE, låter mig bo i trygghet.
Ps 4:9

Världen idag

"Vi har omkring 2 500 biblar i vårt museum"

Ett fragment av Johannesevangel-iet från 300-talet och en bibel som tillhörde Elvis Presley. Det är några av föremålen som finns på bibelmuseet i Washington. – Man får en omedelbar koppling till historien när man har föremålen framför sig, säger professor Jeff Kloha, ansvarig för museets samlingar.

Reportage · Publicerad 14:00, 30 dec 2017

I väl förslutna containrar, från olika platser i världen, har tidiga exemplar av biblar, historiska föremål från Bibelns tid och fragment av bibeltexter skeppats in till Washington DC. Efter kontroll av dokument och förordningar har föremålen förts in The Museum of the Bible:s nyrenoverade lokaler mitt i huvudstaden.

Nu kan de beskådas av amerikaner och turister från världens alla hörn.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Rumänien ska flytta ambassad till Jerusalem

Israel. Som första europeiska land tänker Rumänien flytta sin ambassad i Israel till Jerusalem. Det beskedet gav ledaren för landets regeringsparti i...

Undfallande Stefan Löfven inför indisk religionsförföljelse

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. Indiens premiärminister Narendra Modi har besökt Sverige. Det är inget ovanligt att svenske statsministern möter ledaren för världens största...