Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

"Vi har omkring 2 500 biblar i vårt museum"

Ett fragment av Johannesevangel-iet från 300-talet och en bibel som tillhörde Elvis Presley. Det är några av föremålen som finns på bibelmuseet i Washington. – Man får en omedelbar koppling till historien när man har föremålen framför sig, säger professor Jeff Kloha, ansvarig för museets samlingar.

Reportage · Publicerad 14:00, 30 dec 2017

I väl förslutna containrar, från olika platser i världen, har tidiga exemplar av biblar, historiska föremål från Bibelns tid och fragment av bibeltexter skeppats in till Washington DC. Efter kontroll av dokument och förordningar har föremålen förts in The Museum of the Bible:s nyrenoverade lokaler mitt i huvudstaden.

Nu kan de beskådas av amerikaner och turister från världens alla hörn.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

USA:s statsapparat står utan pengar

Skuldtak. Majoriteten i USA:s senat säger nej till en uppgörelse som skulle förhindra att federala myndigheter stängs ned. USA:s statsapparat står därmed utan...

Tre viktiga faktorer i migrationsdebatten

Ledare Svenska värderingar kontra sanna värderingar En företagsledare som gjort missbedömningar i den storleksordning som våra politiker gjort de senaste åren – i frågor om migration, integration,...