Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

"Vi har omkring 2 500 biblar i vårt museum"

Ett fragment av Johannesevangel-iet från 300-talet och en bibel som tillhörde Elvis Presley. Det är några av föremålen som finns på bibelmuseet i Washington. – Man får en omedelbar koppling till historien när man har föremålen framför sig, säger professor Jeff Kloha, ansvarig för museets samlingar.

Reportage · Publicerad 14:00, 30 dec 2017

I väl förslutna containrar, från olika platser i världen, har tidiga exemplar av biblar, historiska föremål från Bibelns tid och fragment av bibeltexter skeppats in till Washington DC. Efter kontroll av dokument och förordningar har föremålen förts in The Museum of the Bible:s nyrenoverade lokaler mitt i huvudstaden.

Nu kan de beskådas av amerikaner och turister från världens alla hörn.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...