Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Stormtrivs i församlingsarbetet men vill stärka landets värderingar

Efter ett antal år inom Skattebetalarnas Förening och Svensk Handel började Hans Eklind läsa teologi innan han prästvigdes 2006. Även om prästjobbet är världens bästa är han redo att kliva av om han väljs in i riksdagen den 9 september.

Reportage · Publicerad 12:20, 5 mar 2018

– Min första kallelse till pastor/präst fick jag hemma hos morfar och mormor som skötte baptistkapellet utanför Örebro. 13 år gammal klev jag upp i predikstolen och höll en minipredikan om Jesus, berättar han när Världen idag möter honom.

Han berättar om hur idrottsintresset tog överhanden och kallelsen till förkunnare föll lite i glömska. Och mycket vatten skulle komma att rinna under de eklindska broarna innan han bokstavligen landade i predikstolen. Hans Eklind var utbytesstipendiat i USA och studerade sedan statskunskap och ekonomi. Därefter väntade ett antal år som ombudsman för Kristdemokraternas Ungdomsförbund och partiet i Örebro län. Under åren 1992-1996 var Eklind förbundsordförande för KDU i Sverige och fick därefter jobbet som kommunikatör hos Skattebetalarnas förening.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kristen tro främjar kritiskt tänkande

Ledare Tro och vetande ”Skolan ska vara en plats för kunskap och kritiskt tänkande, inte religiös påverkan. En elev ska vara fri att forma sin egen uppfattning och...

Israel erkänner luftanfall mot kärnreaktor

Mellanöstern. Israels militär erkänner för första gången att den utförde ett flygangrepp mot en misstänkt syrisk kärnreaktor 2007. Anläggningen var ett...