Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Sörbykyrkan växer tack vare bön och söndagar i centrum

Det har hänt något i Sörbykyrkan i Örebro. Och det fortsättar att hända. Några av anledningarna verkar vara studenterna, maten och musiken. Men framför allt bönen.

Reportage · Publicerad 11:41, 18 dec 2017

Byggnaden är lite oregelbunden, den ser ut att bestå av flera sammanlänkade huskroppar. Bakom den ljusa träfasaden finns flera kontor, några samlingsrum, ett stort kök, en gympahall, ett luftigt kyrktorg och så själva kyrksalen. Allt i ett plan. Det är förberett för att kunna byggas ut ifall det skulle behövas.

Och kanske blir det så, för här är det tillväxt på gång.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...