Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Sörbykyrkan växer tack vare bön och söndagar i centrum

Det har hänt något i Sörbykyrkan i Örebro. Och det fortsättar att hända. Några av anledningarna verkar vara studenterna, maten och musiken. Men framför allt bönen.

Reportage · Publicerad 11:41, 18 dec 2017

Byggnaden är lite oregelbunden, den ser ut att bestå av flera sammanlänkade huskroppar. Bakom den ljusa träfasaden finns flera kontor, några samlingsrum, ett stort kök, en gympahall, ett luftigt kyrktorg och så själva kyrksalen. Allt i ett plan. Det är förberett för att kunna byggas ut ifall det skulle behövas.

Och kanske blir det så, för här är det tillväxt på gång.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...