Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Sörbykyrkan växer tack vare bön och söndagar i centrum

Det har hänt något i Sörbykyrkan i Örebro. Och det fortsättar att hända. Några av anledningarna verkar vara studenterna, maten och musiken. Men framför allt bönen.

Reportage · Publicerad 11:41, 18 dec 2017

Byggnaden är lite oregelbunden, den ser ut att bestå av flera sammanlänkade huskroppar. Bakom den ljusa träfasaden finns flera kontor, några samlingsrum, ett stort kök, en gympahall, ett luftigt kyrktorg och så själva kyrksalen. Allt i ett plan. Det är förberett för att kunna byggas ut ifall det skulle behövas.

Och kanske blir det så, för här är det tillväxt på gång.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...