För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Skogsmästaren som förlitar sig på Herren

Skogsmästare Anders Rising trivs med jobbet, även om det ofta innebär snabba kast och osäkert kassaflöde. – Vi är helt beroende av Herren i det vi gör. Gud är verkligen med i vardagen och det ser vi på så många sätt, säger han.

Reportage · Publicerad 09:00, 24 maj 2018

Vägen till den lilla byn Sonstorp går genom ett böljande Östergötland. Naturen växlar mellan åkermark, skog och vatten och med jämna mellanrum kör jag genom ett litet samhälle. Vid en björkdunge svänger jag av, åker uppför en backe och är framme vid den vita industribyggnaden.

En pallkrage med några granplantor är allt som vittnar om att detta företag sysslar med skogsplantering. Det visar sig att plantorna kommer frysta och nedpackade i stora kartonger från Tyskland, Lettland och Litauen. Sedan tinas de sakta i stora lagerlokaler med kylskåpstemperatur innan de ska ner i jorden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...