Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Skogsmästaren som förlitar sig på Herren

Skogsmästare Anders Rising trivs med jobbet, även om det ofta innebär snabba kast och osäkert kassaflöde. – Vi är helt beroende av Herren i det vi gör. Gud är verkligen med i vardagen och det ser vi på så många sätt, säger han.

Reportage · Publicerad 09:00, 24 maj 2018

Vägen till den lilla byn Sonstorp går genom ett böljande Östergötland. Naturen växlar mellan åkermark, skog och vatten och med jämna mellanrum kör jag genom ett litet samhälle. Vid en björkdunge svänger jag av, åker uppför en backe och är framme vid den vita industribyggnaden.

En pallkrage med några granplantor är allt som vittnar om att detta företag sysslar med skogsplantering. Det visar sig att plantorna kommer frysta och nedpackade i stora kartonger från Tyskland, Lettland och Litauen. Sedan tinas de sakta i stora lagerlokaler med kylskåpstemperatur innan de ska ner i jorden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Fel om "avrättningar" i Israel

Israelkommentar Israelkommentar. Svensk polis gör likadant Den 3 juni publicerade Svenska Dagbladet en essä av Mellan­östern­experten Per Jönsson med titelnI Israel är riktade mord ett lagenligt verktyg....

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...