Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Professor Hössjer ger argument för kristen tro

Ola Hössjer är professor i matematisk statistik vid Stockholms universitet. Hans profession har hjälpt honom att hitta hållbara argument för en kristen tro. Dessa utvecklar han i en nyutkommen bok, som han jobbat med i nio år.

Reportage · Publicerad 06:00, 4 sep 2018

Förväntar man sig att möta en lätt förvirrad och tankspridd "professor Kalkyl" blir mötet med professor Ola Hössjer nog en missräkning. Han visar sig nämligen vara en jordnära, lågmäld och ödmjuk person. Matteintresset tror han kommer från hans morfar, som också var matematiker.

Universitetskursen i matte fick han börja med redan i nian och gjorde i ung ålder entré i forskarvärlden.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...