Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Östby lanserar skiva på norska och svenska

David André Östby, 37, är Norges mest kända lovsångsledare. Nu ger han ut sitt sjunde album. För första gången medverkar pappa David Östby, 82, på sonens skiva.

Reportage · Publicerad 17:12, 15 aug 2018

– Det var lite rörande att vara i studion. Jag blev tagen. Texten träffade mig, så det var en fin upplevelse, säger David Östby till norska Dagen.

82-åringen har 65 års erfarenhet som predikant inom pingströrelsen. På sonens album, som heter ”Hele himmelen” kan vi höra predikanten be en bön formulerad som en dikt. Dessutom läser han en bibelvers. Bönen handlar om en människa som vänder sig till Gud och ber om hjälp.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...