Folk /…/ sade: "Allt han har gjort är gott. De döva får han att höra och de stumma att tala."
Markus 7:37b

Världen idag

Öland – ön där solen lyser nästan jämt

Många kristna har semestrat på Öland i årtionden. Klintagården, Löttorps camping och Bödagården lockar med sol och bad, men också med mötesprogram med kända talare och musiker – och inte minst samlingar för barn och ungdomar. Men Öland kan erbjuda mycket mer än möten och badstränder.

Reportage · Publicerad 17:10, 25 jul 2018

Det dammar efter bilen på den lilla grusvägen alldeles bredvid havet. Vi är långtifrån ensamma den här underbara kvällen med klarblå himmel och kvardröjande värme. Vi är på väg för att se på solnedgången vid Byerum på västra sidan av Öland.

Bland raukar och stenrösen sprider folk ut sig med sina engångsgrillar och fikakorgar. Sedan väntar en magnifik solnedgång. Solen går ner över fastlandet, horisonten färgas rödgul och lite till vänster ser vi ”Blåkulla”, det vill säga ön Blå jungfrun sticka upp ur havet som en svart siluett. En bit åt höger på andra sidan Kalmarsund sticker två små torn upp. Det är Oskarshamns kärnkraftverk.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

300 präster beskylls för sexövergrepp på barn

USA. En stor utredning har funnit trovärdiga anklagelser om sexuella övergrepp på barn utförda av fler än 300 präster i delstaten Pennsylvania i USA. Fler...

Måla inte upp politiska motståndare som fiender

Ledare Samtalsklimat Den senaste presidentvalskampanjen i USA präglades av en förfärande polarisering, med förakt för motståndarsidan. Ingen drev den utvecklingen hårdare...

Valet börjar i dag – för utlandssvenskarna

Val. Svenska medborgare utomlands får börja förtidsrösta redan i dag. Över en halv miljon svenskar bor utomlands och av dessa får cirka 165 000 rösta – motsvarande 2,2 procent av samtliga som är röstberättigade i valet i Sverige.

Kristersson toppar förtroendemätning

Politik. Förtroendet för Ebba Busch Thor ökar mest Ulf Kristersson (M) fortsätter ha ett stabilt förtroende bland väljarna enligt Novus senaste mätning. Den som gått starkast framåt senaste månaderna...