Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Mer engelskt än själva England – men några grader varmare

Lilleputtstaten Gibraltar vid inloppet till Medelhavet är ett England i miniatyr, men 10–15 grader varmare. Uppe på den 426 meter höga kalkstensklippan lever Europas enda vilda apor. Men glöm inte passet, annars får du stanna i Spanien.

Reportage · Publicerad 09:00, 4 jan 2018

För den som samlar på besök i småstater kan det vara lite frustrerande ibland. Besöker man till exempel San Marino vet man knappt när man lämnar Italien och passerar gränsen, och än mindre finns det några gränspoliser.

Men att besöka Gibraltar är annorlunda. Det fick en vän stöta på när hon hade glömt passet. Gibraltar var minsann ingen del av Spanien, och hon fick vackert fördriva dagen i den spanska grannstaden La Línea medan resten av bilgänget utforskade Gibraltar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...