Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Med Guds kreativitet i trädgården

Mats Hedenby har varit både antikhandlare och kriminell och blev fängelsepastor på det fängelse där han själv varit fånge. Därtill startat bemanningsföretag och arbete för att hjälpa människor tillbaka till ett värdigt liv. Nu leder han ett rikstäckande trädgårdsföretag med målet att 20 procent av vinsten ska gå till utsatta människor.

Reportage · Publicerad 08:44, 3 maj 2018

Den unge Mats Hedenby fick ingen bra start på livet. Med en mamma som var alkoholist, våld i hemmet och dålig kontakt med sin pappa var han redan från tidiga år i riskzonen för att hamna i fel sällskap.

Uppväxten gjorde hans inre kaosartat och skolåren laddade med konflikter. Han blev ofta utkörd från lektionerna, vilket gjorde honom än mer utsatt.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...