Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Maria Isabel vill rädda barnen via konsten

Den fadderbarnsverksamhet som svenska Ankarstiftelsen bedrev i Colombia på 90-talet blev Maria Isabel Mesas räddning. I dag arbetar hon själv genom Ancla Center med barn i Medellins utkanter som lever under en liknande situation som hon själv var utsatt för en gång.

Reportage · Publicerad 09:00, 20 apr 2018

En taxi tar mig till slumområdet Santo Domingo, högt upp på bergsluttningarna av Medellin, Colombia. Chauffören ser frågande ut över destinationen och förklarar, på bruten engelska, att han inte tänker köra ända fram, utan att jag får ta mig fram på egen hand sista biten; han tänker inte riskera sin bil i ghettot.

Flera äldre kvinnor kommer fram och tigger pengar. Det är uppenbart att jag inte är härifrån.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...