Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Kåren i Strängnäs återuppstod

Frälsningsarmén i Strängnäs tvingades lägga ner sin verksamhet efter att ha funnits i staden i nästan hundra år. Utan några aktiva medlemmar kvar måste lokalen säljas och allt hopp tycktes vara ute. Men så återuppstod kåren igen på 2010-talet och nu sjuder den av liv.

Reportage · Publicerad 11:45, 25 nov 2017

Kårledare Daniel Viklund tar emot Världen idag med varmt leende och hjärtligt handslag. Att Frälsningsarmén återupptagit sin verksamhet i Strängnäs är något av en solskenshistoria, som Daniel gärna berättar.

När han själv utbildades till frälsningsofficer gjorde han sin praktik på kåren i Västerås och deltog då i kårens satsning i Strängnäs. Detta arbete fortsatte när Daniel senare blev biträdande kårledare i Västerås 2013.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...