Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Kåren i Strängnäs återuppstod

Frälsningsarmén i Strängnäs tvingades lägga ner sin verksamhet efter att ha funnits i staden i nästan hundra år. Utan några aktiva medlemmar kvar måste lokalen säljas och allt hopp tycktes vara ute. Men så återuppstod kåren igen på 2010-talet och nu sjuder den av liv.

Reportage · Publicerad 11:45, 25 nov 2017

Kårledare Daniel Viklund tar emot Världen idag med varmt leende och hjärtligt handslag. Att Frälsningsarmén återupptagit sin verksamhet i Strängnäs är något av en solskenshistoria, som Daniel gärna berättar.

När han själv utbildades till frälsningsofficer gjorde han sin praktik på kåren i Västerås och deltog då i kårens satsning i Strängnäs. Detta arbete fortsatte när Daniel senare blev biträdande kårledare i Västerås 2013.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...