Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

Kåren i Strängnäs återuppstod

Frälsningsarmén i Strängnäs tvingades lägga ner sin verksamhet efter att ha funnits i staden i nästan hundra år. Utan några aktiva medlemmar kvar måste lokalen säljas och allt hopp tycktes vara ute. Men så återuppstod kåren igen på 2010-talet och nu sjuder den av liv.

Reportage · Publicerad 11:45, 25 nov 2017

Kårledare Daniel Viklund tar emot Världen idag med varmt leende och hjärtligt handslag. Att Frälsningsarmén återupptagit sin verksamhet i Strängnäs är något av en solskenshistoria, som Daniel gärna berättar.

När han själv utbildades till frälsningsofficer gjorde han sin praktik på kåren i Västerås och deltog då i kårens satsning i Strängnäs. Detta arbete fortsatte när Daniel senare blev biträdande kårledare i Västerås 2013.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...