För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Kanalkyrkans vårdboende ger gott rykte i bygden

Ska kristna församlingar bygga, driva och äga boenden för äldre? Ja, varför inte. – Det är bra att man även satsar på oss, inte bara på de unga, menar 83-åriga Runa Viklund, som bor i en ny och fräsch hyreslägenhet i trygghetsboendet Kanalgården i Sandviken.

Reportage · Publicerad 09:00, 8 mar 2018

Här har Runa Viklund bott sedan 2015, då Kanalgården invigdes. Hennes lägenhet är på många sätt en helt vanligt tvårummare på 55 kvadratmeter.

Men den och hela fastigheten skiljer sig på ett avgörande sätt från det "normala" ifråga om byggherre och nu även själva ägandet. Kanalgården ägs nämligen av Kanalkyrkan, en Equmeniaförsamling med 280 medlemmar.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Nioåring fick dödshjälp i Belgien

Eutanasi. Allt fler fall Nyligen kom en rapport från Belgien, ett av få länder i Europa som tillåter aktiv dödshjälp, som visar att efterfrågan på eutanasi ökar kraftigt. Den...

Fejkbild spreds efter israelisk offensiv

Propaganda. En bild på en fyraårig palestinsk flicka, Bayan Abu Khamash, som ska ha dödats i ett israeliskt flyganfall mot Gaza i veckan, fick stor spridning på...