Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Jesustro på Israels biografer

För första gången får israeliska biobesökare möjlighet att se en film baserad på en Jesustroende judes liv. Hittills har minst 10 000 israeler sett den livligt omdebatterade spelfilmen En ny ande, som i mångt och mycket bygger på Jacob Damkanis egen historia.

Reportage · Publicerad 09:00, 10 feb 2018

Jacob Damkani har använt de senaste 35 åren att leda judar till tro på Jesus som deras Messias. Nu visas filmen om hans liv,En ny ande, på biografer över hela Israel.

– Jag tvivlade aldrig på Guds existens under min uppväxt, men det tog många år innan jag förstod att det var möjligt att ha en personlig relation till den ende sanne Guden, säger Jacob Damkani.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...