Löna inte ont med ont eller hån med hån. Tvärtom ska ni välsigna, för ni är kallade att ärva välsignelse.
1 Petrusbrevet 3:9

Världen idag

Jesustro på Israels biografer

För första gången får israeliska biobesökare möjlighet att se en film baserad på en Jesustroende judes liv. Hittills har minst 10 000 israeler sett den livligt omdebatterade spelfilmen En ny ande, som i mångt och mycket bygger på Jacob Damkanis egen historia.

Reportage · Publicerad 09:00, 10 feb 2018

Jacob Damkani har använt de senaste 35 åren att leda judar till tro på Jesus som deras Messias. Nu visas filmen om hans liv,En ny ande, på biografer över hela Israel.

– Jag tvivlade aldrig på Guds existens under min uppväxt, men det tog många år innan jag förstod att det var möjligt att ha en personlig relation till den ende sanne Guden, säger Jacob Damkani.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Adaktusson: "Återupprätta relationen med Israel"

Talar i riksdagen När Lars Adaktusson (KD) under onsdagen stiger upp i talarstolen i riksdagen för första gången är det för att efterlysa en ny svensk politik för...

Valet i Bayern slutade i en katastrof för kristsociala CSU

Nyhetskommentar Utrikeskommentar. Framgångar leder inte sällan till mättnad, lättja, självgodhet och en osund självbild. Psykologiska element som dessa finns förvisso bakom...