Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Jesusmöte början på företagsdröm

Det fanns en tid då Johan Nordenlings enda drivkraft till arbete var att kunna vara ledig och ha roligt. I dag är han en hårt arbetande företagare med önskan om att skapa arbetstillfällen, ge tionde och vara till välsignelse.

Reportage · Publicerad 09:00, 22 mar 2018

Det är inte bara fotspår i nyfallen snö som leder in till den centralt belägna arbetsplatsen i Örebro. Även järnvägsspår går in i Euromaint Rails verkstad. Här rustas och underhålls lok som rullat på räls i hela Sverige.

– Det kan vara lok som är krockade och som behöver ganska omfattande reparation, eller bara vanligt underhåll efter normalt slitage och rostskador, berättar Johan Nordenling, vars företag Örebro svetsteknik är inhyrt för jobbet.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...