Stå upp, var ljus, ty ditt ljus kommer,och Herrens härlighet går upp över dig.
Jesaja 60:1-6

Världen idag

I Libanon strömmar muslimer till kyrkan

Innan kriget i Syrien hade få av dem satt sin fot i en kyrka. Nu klarar de inte att hålla sig därifrån. I både Libanon och Syrien fylls nu kyrkorna av nyfikna muslimer. Och skaror tar emot Jesus.

Reportage · Publicerad 10:00, 8 jan 2018

Jag sitter längst bak i en kyrkolokal någonstans i Libanon och kan knappt tro mina egna ögon.

Gudstjänsten ska snart börja. In genom dörren kommer en mor med fem barn. Ungarna är glada och uppspelta. Mamman är jäktad och röd i ansiktet. Hon kastar en snabb blick runt kyrkorummet, finner en bänk med tillräcklig plats för hela flocken och manövrerar dem på plats. Så sätter hon sig tungt ner och drar en lättnadens suck.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Så "förebygger" RFSU sexuella övergrepp

Ledare Bristande trovärdighet RFSU har legat ganska lågt under det att #metoo-kampanjen har rullats upp under den gångna hösten. Aningen märkligt kan man tycka, med tanke på...

Bojkottade varor kan bli inköpslista för Israelvänner

Konsument. Avskräckande eller uppmuntrande? Palestinagruppernas lista över varor och tjänster som konsumenter ska undvika för att missgynna Israel kan användas...