Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

I Libanon strömmar muslimer till kyrkan

Innan kriget i Syrien hade få av dem satt sin fot i en kyrka. Nu klarar de inte att hålla sig därifrån. I både Libanon och Syrien fylls nu kyrkorna av nyfikna muslimer. Och skaror tar emot Jesus.

Reportage · Publicerad 10:00, 8 jan 2018

Jag sitter längst bak i en kyrkolokal någonstans i Libanon och kan knappt tro mina egna ögon.

Gudstjänsten ska snart börja. In genom dörren kommer en mor med fem barn. Ungarna är glada och uppspelta. Mamman är jäktad och röd i ansiktet. Hon kastar en snabb blick runt kyrkorummet, finner en bänk med tillräcklig plats för hela flocken och manövrerar dem på plats. Så sätter hon sig tungt ner och drar en lättnadens suck.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...