Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Hjälper krigsdrabbade barn att ta igen missad skolgång

De började i det lilla med skol-tv för de allra minsta. Nu satsar den kristna tv-stationen SAT-7 på en egen kanal som ska hjälpa flyktingbarn att ta igen missad skolgång.

Reportage · Publicerad 10:06, 22 maj 2018

SAT-7 Academy heter kanalen det satsas på stort. Den är ett direkt svar på en av flyktingkrisens stora tragedier: att krig har tvingat hela 13 miljoner barn från sina skolor i Mellanöstern och Nordafrika. Det pratas om en förlorad generation av unga som växer upp utan att kunna läsa och skriva.

– Det var flyktingkrisen som skapade det akuta behovet, men även utan krisen skulle det ha funnits behov av en kanal som denna, säger Juliana Sfeir, ansvarig för SAT-7 Academy.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...