Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Han öppnar Nordens första bibelmuseum med 3000 biblar

Nordens största privata bibelsamling – med 3 000 biblar – ägs av Rune Arnhoff. Den unika samlingen blir tillgänglig för allmänheten genom det bibelmuseum som öppnar portarna i Oslo den första juni.

Reportage · Publicerad 09:48, 29 maj 2018

Bland dyrgriparna i bibelsamlingen finns Gustav Vasas bibel på svenska från 1541, som är den första kompletta översättningen av Bibeln till ett nordiskt språk.

Även Karl XII:s bibel från 1703 finns med, liksom den första danska Bibeln – och därmed också den norska – Christian III:s bibel från 1550.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

Ny podd från EFK-ledare

Premiär. En ny podd har sett dagens ljus. Det är EFK:s två nyvalda ledare LinalieNewman och Ingemar Forss som tillsammans gör podden Ett missionellt liv, och...