Jag vill jubla och vara glad över din nåd, ty du ser till mitt lidande, du tar vård om min själ i nöden.
Psaltaren 31:8

Världen idag

Grekiska sevärdheter i det azurblå Medelhavet

Den grekiska ön Kreta bjuder på rik historia, pittoreska gränder, vackra stränder och fascinerande sevärdheter. Beläget långt söderut i Medelhavet har ön bara två årstider: en varm, torr sommar och en fuktig vinter.

Reportage · Publicerad 08:00, 8 maj 2018

Jag tycks ha en förmåga att hamna i nationaldagsfiranden runtom i världen. Den här dagen befinner jag mig i Chania på den grekiska ön Kreta och här firar man med en rejäl parad. Musiken skräller ur högtalarna och trottoarerna är fulla med folk.

På paradgatan kommer den ena gruppen efter den andra marscherande. Det är skolklasser, scouter, frivilligorganisationer, representanter för olika byar runtom med flera. En del är bättre på att gå i takt än andra. Paraden håller på i timmar och troget står publiken kvar, många viftande med sina blåvita grekiska flaggor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Slöjprotest ledde till 20-årigt fängelsestraff

Iran. Shaparak Shajarizadeh började protestera mot den islamiska klädkoden i Iran för drygt ett år sedan. För det har hon nu dömts till 20 års fängelse,...

Vi behöver frimodigt be om fler helanden

Ledare En självklar del av Guds rike En central del i Jesu kortvariga verksamhet för 2000 år sedan var att bota de sjuka. Ständigt berättas det i evangelierna om hur han botade de sjuka,...