Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Grekiska sevärdheter i det azurblå Medelhavet

Den grekiska ön Kreta bjuder på rik historia, pittoreska gränder, vackra stränder och fascinerande sevärdheter. Beläget långt söderut i Medelhavet har ön bara två årstider: en varm, torr sommar och en fuktig vinter.

Reportage · Publicerad 08:00, 8 maj 2018

Jag tycks ha en förmåga att hamna i nationaldagsfiranden runtom i världen. Den här dagen befinner jag mig i Chania på den grekiska ön Kreta och här firar man med en rejäl parad. Musiken skräller ur högtalarna och trottoarerna är fulla med folk.

På paradgatan kommer den ena gruppen efter den andra marscherande. Det är skolklasser, scouter, frivilligorganisationer, representanter för olika byar runtom med flera. En del är bättre på att gå i takt än andra. Paraden håller på i timmar och troget står publiken kvar, många viftande med sina blåvita grekiska flaggor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Alliansens Norlén (M) valdes till talman

Talman. Moderaten Andreas Norlén valdes med bred marginal till ny talman i riksdagen. I striden om andre vice talman tänker Socialdemokraterna rösta på...

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...

OAS-möte hålls i Ljungby

Sommarkonferens. 2019 års sommarmöte för Oasrörelsen kommer att arrangeras i småländska Ljungby, meddelar OAS på sin Facebooksida.