Men Hjälparen, den helige Ande, som Fadern skall sända i mitt namn, han skall lära er allt och påminna er om allt vad jag har sagt er.
Johannes 14:26

Världen idag

Grekiska sevärdheter i det azurblå Medelhavet

Den grekiska ön Kreta bjuder på rik historia, pittoreska gränder, vackra stränder och fascinerande sevärdheter. Beläget långt söderut i Medelhavet har ön bara två årstider: en varm, torr sommar och en fuktig vinter.

Reportage · Publicerad 08:00, 8 maj 2018

Jag tycks ha en förmåga att hamna i nationaldagsfiranden runtom i världen. Den här dagen befinner jag mig i Chania på den grekiska ön Kreta och här firar man med en rejäl parad. Musiken skräller ur högtalarna och trottoarerna är fulla med folk.

På paradgatan kommer den ena gruppen efter den andra marscherande. Det är skolklasser, scouter, frivilligorganisationer, representanter för olika byar runtom med flera. En del är bättre på att gå i takt än andra. Paraden håller på i timmar och troget står publiken kvar, många viftande med sina blåvita grekiska flaggor.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Sveriges kristna råd minskar sina projekt

Ekumenik. 2,5 tjänster försvinner när Sveriges kristna råd tvingas spara. SKR får också en ny ordförande, och ett nytt samfund – Vännernas samfund – står på...

Budskapet ”Skydda dem” vinner gehör

Nyhetskommentar Nyhetskommentar. I morgon, fredag, går medborgarna i Republiken Irland (Eire på det ursprungliga irländska språket gaeliska) till folkomröstning om det...

Nya tongångar från Kim ger hopp om toppmöte

Nordkorea Även Nordkorea är berett att mötas och prata, "när som helst, på vilket sätt som helst" — det är beskedet från Pyongyang efter USA:s avhopp från det...