Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Flyktingen och pizzabagaren som blev regionpolitiker

Turkiske elvaåringen Behcet Barsom fick en omskakande barndom när Cypernkonflikten och inbördeskriget i Libanon tvingade familjen att fly, för att till slut hamna i Örebro. Som pizzabagare blev senare hans restaurang en mötesplats för kulturer och debatter i samhällsfrågor, vilket resulterade i stort intresse för kommunpolitik. I dag är han regionråd för KD i Örebro.

Reportage · Publicerad 09:06, 21 nov 2017

Efter flykten till Sverige hamnade Behcet Barsoms familj i Örebro. De hade släkt i Vivalla och en farbror i Södertälje. Men Södertälje kommun i samverkan med staten bussade också syrianer till olika svenska orter, däribland Örebro.

– Här fann min farfar och hans barn att ”det var gott”. Här fick flyktingar jobb inom en vecka på pappersbruket och i olika typer av industrier, berättar Behcet Barsom.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...