Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Flyktingen och pizzabagaren som blev regionpolitiker

Turkiske elvaåringen Behcet Barsom fick en omskakande barndom när Cypernkonflikten och inbördeskriget i Libanon tvingade familjen att fly, för att till slut hamna i Örebro. Som pizzabagare blev senare hans restaurang en mötesplats för kulturer och debatter i samhällsfrågor, vilket resulterade i stort intresse för kommunpolitik. I dag är han regionråd för KD i Örebro.

Reportage · Publicerad 09:06, 21 nov 2017

Efter flykten till Sverige hamnade Behcet Barsoms familj i Örebro. De hade släkt i Vivalla och en farbror i Södertälje. Men Södertälje kommun i samverkan med staten bussade också syrianer till olika svenska orter, däribland Örebro.

– Här fann min farfar och hans barn att ”det var gott”. Här fick flyktingar jobb inom en vecka på pappersbruket och i olika typer av industrier, berättar Behcet Barsom.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...