Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Flyktingen och pizzabagaren som blev regionpolitiker

Turkiske elvaåringen Behcet Barsom fick en omskakande barndom när Cypernkonflikten och inbördeskriget i Libanon tvingade familjen att fly, för att till slut hamna i Örebro. Som pizzabagare blev senare hans restaurang en mötesplats för kulturer och debatter i samhällsfrågor, vilket resulterade i stort intresse för kommunpolitik. I dag är han regionråd för KD i Örebro.

Reportage · Publicerad 09:06, 21 nov 2017

Efter flykten till Sverige hamnade Behcet Barsoms familj i Örebro. De hade släkt i Vivalla och en farbror i Södertälje. Men Södertälje kommun i samverkan med staten bussade också syrianer till olika svenska orter, däribland Örebro.

– Här fann min farfar och hans barn att ”det var gott”. Här fick flyktingar jobb inom en vecka på pappersbruket och i olika typer av industrier, berättar Behcet Barsom.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...