Herren ger styrka åt sitt folk, Herren välsignar sitt folk med frid.
Psaltaren 29:11

Världen idag

Fixar julfest för ensamma och utsatta

När det vankas jul i problemtyngda Gottsunda ordnar Livets ord med fest för invånarna. – Det är så fin glädje och gemenskap här, säger Pia Carnered, en av många tacksamma gäster på julfesten.

Reportage · Publicerad 09:00, 22 dec 2017

Festen hålls i Livets ords lokaler i Uppsala-förorten Gottsunda, och när Världen idag anländer är det full aktivitet. I köket lägger någon de olika rätterna på fat. Andra kompletterar dukningen och i ett hörn av lokalen smyckas granen. Snart anländer de första gästerna.

De känner väl igen volontärerna från Livets ord som har soppkök härute varje vecka. Många av gästerna är ensamma och socialt utsatta – lever ett liv på marginalen. Den stora skaran volontärer rör sig runt i julfestens kaotiska vimmel. Borden är snart fyllda med mat och redo att intas.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Gud är en förbunds-Gud

Ledare Tumma inte på äktenskapet I morgon är det midsommarafton. I Sverige är det en dag med många och starka traditioner, med alltifrån midsommarstång och blomsterkrans till...

USA lämnar FN:s människorättsråd

Världen. FN:s människorättsråd sysslar med hyckleri och är "kroniskt partiskt" i Israel-Palestinafrågan. Det sade USA:s FN-ambassadör Nikki Haley efter att...