Vår själ väntar på HERREN, han är vår hjälp och vår sköld. I honom gläder sig vårt hjärta, på hans heliga namn förtröstar vi.
Ps 33:20–21

Världen idag

Fixar julfest för ensamma och utsatta

När det vankas jul i problemtyngda Gottsunda ordnar Livets ord med fest för invånarna. – Det är så fin glädje och gemenskap här, säger Pia Carnered, en av många tacksamma gäster på julfesten.

Reportage · Publicerad 09:00, 22 dec 2017

Festen hålls i Livets ords lokaler i Uppsala-förorten Gottsunda, och när Världen idag anländer är det full aktivitet. I köket lägger någon de olika rätterna på fat. Andra kompletterar dukningen och i ett hörn av lokalen smyckas granen. Snart anländer de första gästerna.

De känner väl igen volontärerna från Livets ord som har soppkök härute varje vecka. Många av gästerna är ensamma och socialt utsatta – lever ett liv på marginalen. Den stora skaran volontärer rör sig runt i julfestens kaotiska vimmel. Borden är snart fyllda med mat och redo att intas.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Skamligt när kristna tar strid mot livet.

Gästkrönika Bitte Assarmo Kristenheten i Sverige befinner sig på många sätt i en kris. Det märks inte minst på sistone, när flera kristna namn från Svenska kyrkan och andra...