Tacka HERREN, ty han är god, ty hans nåd varar i evighet.
Psaltaren 136:1

Världen idag

Fatima upplevde Guds kallelse till Strängnäs

Fatima Lathyrus gjorde sitt livs hittills starkaste gudsupplevelse när Gud kallade henne till Strängnäs. Hennes ja blev själva nyckeln till en växande andlig gemenskap i staden.

Reportage · Publicerad 12:00, 25 nov 2017

Fatima Lathyrus strålar som solen när Världen idag möter henne i Fräls­nings­arméns lokaler i Strängnäs. Här i kårens kafé är Fatima ofta inbegripen i samtal med dem som slår sig ner vid borden.

Med tanke på hennes egen uppväxt i ett hem med föräldrar som arbetade med missbrukarvård på kristen grund, verkar det som om Herren handplockat henne till uppgiften.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Explosion vid kyrkolokal i Södertälje

Brott. Något har exploderat vid en av syrianska ortodoxa kyrkans lokaler i Geneta i Södertälje. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats – och...

Judar och araber splittrades genom Osloavtalet

Israelkommentar Israelkommentar. Det råder ingen enighet om huruvida Osloavtalet är ett fiasko och ett övergående fenomen, eller om det har skapat en realitet som med tiden kommer...