För Herren Gud gör ingenting utan att uppenbara sin hemlighet för sina tjänare profeterna.
Amos 3:7

Världen idag

Fantastisk skärgård och lugna fiskelägen

Marmaris var en av de första turistorterna som svenskar reste till i Turkiet. Lite mindre och mer familjärt än turistghettona på sydkusten, och framför allt båtälskarnas favoritplats. Här finns allt från små ekor till stora lyxkryssare utmed den kilometerlånga kajen.

Reportage · Publicerad 06:00, 7 aug 2018

Det gnisslar lite om repen som den stora välfernissade träbåten är fäst med. Den blänker i kvällssolen där den ligger bland flera likadana i Marmaris hamn. Både turister och ortsbor flanerar gärna längs kajen på kvällarna. Förhoppningsfulla fiskare står tålmodigt där med sina spön. Skepparna preparerar sina båtar så att de ska kunna ge sig ut även i morgon. En man med stjärnkikare låter dig mot en liten slant titta på månen. Inkastarna försöker, utan att vara alltför påflugna, få in dig på just sina restauranger.

När du promenerar utmed den mer än kilometerlånga kajen hittar du alla slags båtar. Först ligger de små taxibåtarna som regelbundet trafikerar kusten till närliggande orter som Içmeler och Turunc. Sedan kommer utflyktsbåtarna, som lockar med dagsturer inklusive mat och dryck och badstopp i vikar med kristallklart vatten.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Politiker reagerar med ilska och beslutsamhet

Bilbränderna. Politikerna reagerar starkt efter de många bilbränderna i Västsverige. – Jag blir förbannad på riktigt, säger statsminister Stefan Löfven (S)....

Det behövs en nystart

Ledare Tragedin växer. Bill Hybels har varit en av de viktigaste kristna ledarna i USA i modern tid. Som grundare och pastor för församlingen Willow Creek har han företrätt...