Du är mitt beskydd, för nöd bevarar du mig, med frälsningens jubel omger du mig.
Psaltaren 32:7

Världen idag

Familjen kom till tro tack vare närradion

I en lerhydda mitt ute i den västafrikanska bushen lever en familj som är ett levande exempel på de öppna dörrarna i Mali just nu. För en tid sedan döptes både mamman och pappan efter att ha kommit till tro på Jesus. Svenske Arne Winerdal följde med den lokala pastorn Paul på ett besök i familjens hem.

Reportage · Publicerad 09:30, 17 jul 2018

Familjen vi ska besöka bor i en enkel hydda mitt ute på en åker. Minibussen kör så långt det går, men det finns ingen väg fram till huset och sista delen av resan måste vi avverka till fots, ungefär en kilometer över jamsfälten.

En familj med sex barn tittar nyfiket på oss när vi kommer. De skiner upp när de upptäcker den lokale pastorn ibland oss. Honom känner de igen mycket väl.

För att ta del av allt innehåll på hemsidan behöver du ha en prenumeration på Världen idag.

Ingen prenumeration?

Prova Världen idag gratis i en månad

Har du inget lösenord?

För att du som prenumerant ska kunna logga in på vår hemsida behöver du först välja ett eget lösenord. Detta gör man i vår digitala kundtjänst. Tveka inte att kontakta kundtjänst om du har några frågor.

Kinas kristna ledare möter ökat våld med historisk deklaration

Förföljelse. I en frimodig proklamation har 279 kristna ledare i Kina gått ut och markerat emot de tilltagande övergreppen på kristna och kristen tro i landet....

Den nya gnosticismen

Ledare Letar sig in även i genusvetenskapen En av mänsklighetens mest seglivade irrläror är den som går under beteckningen gnosticism. Begreppet kommer från det grekiska ordet för kunskap,...